Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Valkhofscheweg in Velp 5363 SN

Valkhofscheweg

5363 SN Velp
Koopsom € 395.000,- k.k.

Omschrijving

Te koop in Velp aan de Valkhofscheweg bouwkavel voor bouw van een landhuis met op het kavel een bestaand bijgebouw van ca 110 m2 ( 330 m3). Bouwkavel komt tot stand in samenwerking met Ruimte voor Ruimte.
Perceelsoppervlak ca. 4800 m2.
Bebouwingsmogelijkheden tot meer dan 1500 m3.

De sfeer van een landgoed:
Aan de zuidkant van Velp in de gemeente Grave ontwikkelt...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Omschrijving

Te koop in Velp aan de Valkhofscheweg bouwkavel voor bouw van een landhuis met op het kavel een bestaand bijgebouw van ca 110 m2 ( 330 m3). Bouwkavel komt tot stand in samenwerking met Ruimte voor Ruimte.
Perceelsoppervlak ca. 4800 m2.
Bebouwingsmogelijkheden tot meer dan 1500 m3.

De sfeer van een landgoed:
Aan de zuidkant van Velp in de gemeente Grave ontwikkelt Ruimte voor Ruimte 5 vrije bouwkavels. Het kleine en relatief jonge dorp Velp heeft zich ontwikkeld rond het landgoed de Binckhof. Het landgoed bepaalt in sterke mate het karakter van Velp en heeft een hoge landschappelijke en natuurwetenschappelijke waarde.

Ruimte voor Ruimte:
Het project Valkhofscheweg in Velp komt voort uit de regeling Ruimte voor Ruimte van de provincie Noord-Brabant.

Stedenbouwkundig ontwerp:
De projectlocatie bevindt zich aan de Valkhofscheweg, aan de dorpsrand van Velp, en bestaat uit 5 ruime kavels. De grootte van het plangebied is circa 1,5 hectare.
Het stedenbouwkundig concept creëert een overgang van de lintbebouwing naar het aangrenzende landschap. Door het open landschap aan de achterzijde ontstaat een eigen karakter.
Het project krijgt een groene, niet-stenige uitstraling met voldoende openheid tussen de verschillende woningen. Aan de achterzijde van de kavels is een bestaande houtwal (grondwal met bomen en lage beplanting) met greppel aanwezig. Op de westelijke kavelgrens van kavel 1 is tevens een haagbeplanting aanwezig. Deze beeldbepalende landschapselementen blijven behouden.

Ligging en afmetingen:
Het plangebied Valkhofscheweg biedt plaats aan 5 kavels, waarvan er 4 worden verkocht door Ruimte voor Ruimte ( kavelomvang varieert van circa 2.250 m² tot circa 2.950 m²) en 1 kavel van ca 4800 m2 met bestaand bijgebouw, die wordt verkocht door makelaardij van Casteren.

Inrichting openbaar gebied:
De Valkhofscheweg is een autoluwe weg die voor het autoverkeer doodloopt. Ontsluiting van de projectlocatie voor autoverkeer vindt plaats via de Zandkruiersweg naar de Bosschebaan/N324. Voor fietsers en wandelaars is de Valkhofscheweg doorlopend, met een rechtstreekse aansluiting op het fietspad langs de Bosschebaan.
Bewoners parkeren in beginsel op eigen terrein Voor alle kavels geldt dat er minimaal twee parkeerplaatsen worden gerealiseerd. Een eventuele garage telt daarbij niet mee.
De aanwezigheid van het landelijk gebied vormt de inspiratiebron voor de inrichting van de straat, met aan beide zijde een groene berm zonder trottoirs.

Bebouwingsmogelijkheden:
Per bouwkavel mag een woning van 340 m² worden gebouwd. Dit is inclusief aan-, uit- en bijgebouwen. Wat betreft de verschijningsvorm van de woningen moet aansluiting worden gezocht bij de bestaande bebouwing in de directe omgeving. De maximale nokhoogte is vastgesteld op 7 meter. De goothoogte is afhankelijk van de gekozen nokhoogte en dakhelling.

Bouwvlak:
Per kavel is een bouwvlak benoemd waarbinnen het hoofdgebouw met eventuele aan- en bijgebouwen gerealiseerd moet worden. Het bouwvlak mag geheel worden bebouwd, met (maximaal één) hoofdgebouw, aan- en bijgebouwen.

Rooilijnen:
De voorgevelrooilijnen staan iets gedraaid ten opzichte van de Valkhofscheweg. Hierdoor ontstaat een informeel straatbeeld. De voorgevel van de woningen staat voor minimaal 50 % in de voorgevelrooilijn.

Nokrichting:
Als dakvorm moet een zadeldak of een samengesteld zadeldak worden toegepast. Denokrichting is overwegend parallel aan de voorgevelrooilijn. De minimale hellingshoek van het dak is 30 graden, de maximale 60 graden. Wolfseinden zijn toegestaan, evenals dakkapellen, zo lang deze passen bij de stijl van het hoofdgebouw.

Beeldkwaliteit:
Het karakter van het plangebied vraagt om traditionele landelijke architectuur: ruime vrijstaande woningen in een landelijke, bij de omgeving passende bouwstijl, op ruime en brede kavels. Dat betekent ook zorgvuldigheid in de architectuur en variatie in bouwmassa's. Het project krijgt aan de kant van de hoofdontsluiting een gesloten karakter, aan de landschapszijde juist een open uitstraling.
De materiaalvoorkeur bestaat uit baksteen en hout voor de gevels, dakpannen of natuurlijk riet voor de daken. De dakpannen zijn antracietkleurig, voor de gevels kan worden gekozen uit een breed scala aan bruintinten. Bij de toepassing van hout als gevelbeplating is de kleurkeuze vrij.
De erfafscheidingen zijn van kwalitatief hoogwaardig levend groen of gaashekwerk in een groene of zwarte kleur. Bij de beplanting gaat de voorkeur gaat uit naar het gebruik van inheemse en gebiedseigen soorten. Muren en andere dichte afscheidingen zijn niet wenselijk. De aan de achterzijde van de kavels aanwezige houtwal met greppel wordt beschouwd als erfafscheiding naar het achterliggende landschap en geldt als beeldbepalend landschapselement. Deze wal moet in stand gehouden worden.

Nutsvoorzieningen:
De gebruikelijke nutsvoorzieningen worden aangelegd tot of nabij de perceelsgrens. De koper is verantwoordelijk voor de aansluiting van de woning op de nutsvoorzieningen, inclusief de aansluiting op het (huishoudelijk) afvalwaterriool. Er moet door de koper op eigen terrein een duurzaam watersysteem worden aangelegd, dat het hemelwater gescheiden van het (huishoudelijk) afvalwater kan bergen.
Aan de voorzijde van de kavel is een greppel aanwezig om het hemelwater op te vangen dat afkomstig is van de Valkhofscheweg. Ter hoogte van de inritten wordt deze greppel onderbroken. De greppel dient in stand te worden gehouden om wateroverlast vanaf de weg te voorkomen.
Om het hemelwater zoveel mogelijk in het gebied te kunnen vasthouden realiseren bewoners zelf een infiltratievoorziening of waterberging. Deze voorziening dient een berging te hebben van circa 9 m3 bij een maximaal bouwoppervlak van 340 m²
De koper is zelf verantwoordelijk voor de eventueel benodigde ophoging van de kavel.

Bouwvergunning:
Het bouwkavel wordt aangeboden met een goedgekeurde bouwvergunning voor het bouwen van een moderne doch sfeervolle royale woning (zij bijlage voor bouwtekeningen). Complete bouwtekeningen liggen op ons kantoor ter inzage.

Uiteraard kunt  u ook zelf een nieuwe bouwvergunning aanvragen naar eigen wensen.

Bestaand bijgebouw:
Op perceel staat een bijgebouw van ca 110 m2. ( afm. 8 x 14 m1 ). Inhoud ca 330 m3.
Gebouw is opgetrokken uit spouw metselwerk, zadeldak met dakisolatieplaat met pannen gedekt, houten kozijnen met thermo beglazing.
Nutsvoorzieningen betreffende elektriciteit en water is aanwezig met een zelfstandige aansluiting. Gebouw mag niet gebruikt worden als woning, maar uitermate geschikt voor kantoorruimte / atelier en of gastenverblijf.

Kosten:
Vraagprijs €395.000,- k.k.
Dit betreft het bouwkavel inclusief kosten voor architect, constructieberekening en legeskosten van huidig bouwplan.
Overdracht Status Beschikbaar Koopsom € 395.000,- kosten koper Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Ligging Aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging en buiten bebouwde kom Indeling Perceeloppervlakte 4800 m² Kadasteroppervlakte 4800 m² Aantal woonlagen 0 woonlaag Kadaster: K 214 Grave Oppervlakte 4800 m²
Route van naar Valkhofscheweg, 5363 SN Velp

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om deze woning door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.