Mijn favorieten

Taxaties

Heeft u een taxatie nodig? Of het nu gaat om de aan- of verkoop van onroerend goed, het verkrijgen van een hypotheek, boedelscheiding, voor de beoordeling van de juistheid van de gemeentelijke aanslag Onroerend Zaakbelastingen, meningsverschillen met de fiscus enzovoorts. Th. van Casteren Makelaardij & Taxatieburo staat voor u klaar om een professioneel taxatierapport te maken.


Doel van de taxatie
Wij zullen u vragen waarom u een taxatie wilt laten verrichten. Het doel van een taxatie kan namelijk leiden tot verschillende soorten waarden van uw woning. Wanneer duidelijk is wat voor taxatie u nodig heeft, maken wij een afspraak met u om de woning te taxeren. Bij het uitvoeren van de taxatie is het wenselijk dat u de volgende documenten bij de hand heeft: het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en zo mogelijk tekeningen van uw woning.

Bij het uitvoeren van de taxatie zullen wij op de volgende punten letten:
- de staat van onderhoud;
- inhoud en oppervlakte;
- functionele indeling;
- de constructie en de gebruikte materialen, en de kwaliteit ervan;
- mate van isolatie en energiezuinigheid;
- verplichtingen en rechten, zoals overpad en erfpacht;
- ligging en omgeving.


Taxatierapport (model NWWI)
De meeste financiële instellingen vragen een uitgebreid taxatierapport waarin het getaxeerde object uitgebreid wordt omschreven en door de taxateur wordt onderbouwd. Th. van Casteren Makelaardij & Taxatieburo is bevoegd en gecertificeerd om voor alle financiële instellingen te mogen taxeren.Het Nederlands Woning Waarde Instituut is een keurmerk voor woningtaxaties. Het NWWI zorgt ervoor dat elke taxatie volgens duidelijke richtlijnen tot stand komt. Taxateurs die zijn aangesloten bij het NWWI, moeten aan strenge voorwaarden voldoen. Ze kennen de regio en leveren u een leesbaar, betrouwbaar taxatierapport.