Mijn favorieten

Aankoop

"Bent u nog steeds op zoek naar een woning? Heeft u uw droomhuis gevonden, maar was dat net verkocht, nog voor u de kans had om te gaan kijken? Of u heeft een leuk huis gezien en weet niet wat de volgende stap is?"

Een nieuwe woning kopen doet u niet zomaar. Er komt veel bij kijken en heeft ook grote financiële consequenties. Voor u een woning koopt zult u zich goed willen oriënteren op de markt om te zien wat er te koop is. Maar hoe weet u wat er allemaal te koop is, wat de bouwkundige staat van een woning is, of de waarde van de woning reëel is, etc.?

Th. van Casteren Makelaardij & Taxatieburo helpt u graag bij de zoektocht en aankoop van uw nieuwe woning. Wij zijn hierin gespecialiseerd en wij kennen de lokale huizenmarkt goed. Om u van dienst te zijn bij de zoektocht en aankoop van uw woning zijn er verschillende diensten die wij u kunnen aanbieden. Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.


Bezichtigingen
U doet wat u graag zelf wilt doen en wij zorgen voor de rest! De vele woning websites op internet, zoals Funda, geven u de mogelijkheid om het woningenaanbod gedetailleerd te bekijken. Dit is dus iets wat u zelf kunt doen, maar ook hierbij kunnen wij u van dienst zijn als u niet zelf continue de websites in de gaten wilt houden. Zie hiervoor de mogelijkheid voor het plaatsen van een zoekopdracht.

Heeft u een woning gevonden die u erg aanspreekt, dan wilt u natuurlijk die woning gaan bezichtigen. De eerste keer kunt u dit zelf doen om te kijken of u het formaat en indeling van de woning mooi vindt. Maar naast het formaat en de indeling zijn er ook een heel aantal andere zaken die van belang zijn en die niet direct voor u te zien of te achterhalen zijn. Wat zijn bijvoorbeeld de kadastrale gegevens, hoe ziet het bestemmingsplan er uit en gaat hier nog wat in wijzigen. Hoe zit het met de eventuele vereniging van eigenaren en zijn er wellicht juridische of bouwtechnische zaken die van belang zijn om te weten voordat u beslist de woning te kopen. Bij al deze zaken staan wij klaar om u te helpen en advies te geven.


Onderhandelen
Heeft u een woning gevonden die aan uw wensen en eisen voldoet, dan is het tijd om over te gaan tot aankoop oftewel het onderhandelen over de prijs en voorwaarden waaronder u de woning wilt kopen.

Om de aankoop van de woning succesvol te laten verlopen en er voor te zorgen dat u jaren kunt genieten van die aankoop, is het goed om u te laten bijstaan door uw makelaar. Er zijn namelijk verschillende regels en voorschriften die gelden bij de aankoop van een woning. Ook het kiezen van de juiste onderhandelingsstrategie is van belang om uiteindelijk voor een reële prijs en onder de juiste voorwaarden de woning te kunnen kopen. Hierbij willen wij u graag helpen. Samen met u bepalen wij het juiste openingsbod en wij kunnen dit bod dan namens u uitbrengen en het verdere onderhandelingsproces ondersteunen. Uiteraard bent u zelf altijd degene die het laatste woord heeft in de onderhandelingen en de uiteindelijke aankoop van de woning.

Als de onderhandelingen succesvol zijn verlopen zullen wij dan meestal de koopovereenkomst ontvangen van de verkopende partij. Wij zullen deze dan nauwkeurig voor u controleren en met u bespreken, waarna u deze kunt ondertekenen. Daarna zullen wij natuurlijk betrokken blijven totdat de overdracht bij de notaris heeft plaatsgevonden.


Tarief
Voor een passende offerte kunt u contact met ons opnemen.
Door onze bemiddeling en onderhandelingen wordt er vaak een enorm bedrag bespaard. Het bedrag dat het verschil maakt tussen de vraagprijs en de uiteindelijke koopsom, is in vrijwel alle gevallen hoger dan de makelaarscourtage die u betaalt voor de bemiddeling.

Kortom, een behoorlijk stuk zekerheid bij de koop van uw droomhuis!